March 27, 2016

My Current Skin-care Routine!

Hou Hou! Pekný víkendík želám!

Všetkým svojim čitateľom chcem popriať pekné Veľkonočné sviatky! A príjemnú oblievačku. Ale nie, žartujem, zamknite sa, baby! U nás našťastie takéto niečo nehrozí, keďže ani minulý rok ma nikto nehodil do vane, ak sa dobre pamätám, yikes! Užite si tieto kratulinké prázdninky!

Tiež vám poviem, že nikto nie je šťastnejší ako ja, že opäť máme späť drahý letný čas. Síce to bude trocha čudné, keď ráno vstanem a všade tma, ale aj toto potrvá len nejaký ten čas. 
Potom je tu apríl, máj a s ním aj moje narodky (uh-oh, this gurl is getting older) a potom leto! 
Najradšej by som už teraz zahodila svoj trench coat (aj keď ho zbožňujem) a šla von len v crop-tope, hah! No nevadí, raz to aj tak musí prísť.

Mimochodom, dúfam že ste si všimli aj nebadané zmeny na blogu. Tie plánujem už dlho, no nikdy som nevedela, ako presne chcem, aby to tu vyzeralo. Stavila som na jednoduchosť a starú dobrú čiernu. Nejaké menšie zmeny ešte isto pribudnú, pomalinky sa na nich pracuje. 

Dnešný blah-blah článok je mierne beauty-related - konečne, že? Ja viem...
Current skin-care som plánovala už dlhšiu dobu, ale nejako som sa k tomu nevedela dokopať. Tiež som mala pocit, že nemám tie naj-naj produkty. Na druhej strane, tie, ktoré používam teraz, úplne zbožňujem a mám pocit, že mi naozaj sadli. 


Ide o štyri úplne dostupné produkty. Ich cena je prijateľná a naozaj majú efekt. Dostanete ich v každej dobrej drogérii. 

Produkt, ktorý používam on daily basis - teda denne, je rozhodne Visibly Clear od Neutrogeny. 
Ide o hustejšiu konzistenciu. Produkt si aplikujem po tom, ako som sa odlíčila pomocou Valentina makeup remover wipes (ružovo-biely obal, produkt som zabudla odfotiť, avšak iste viete, o čo ide).
Jemne si to rozotriem po pleti, vmasírujem a nechám pôsobiť pár minút. Potom si to len zmyjem vlažnou vodou.
Nakoniec si už len na tampónik aplikujem micelárku od L'Oreal a odstránim posledné nečistoty. 

Už asi mesiac vôbec nepoužívam žiadny makeup. Mám pocit, že mám oveľa krajšiu a čistejšiu pleť odkedy sa tohto držím. Makeup som vymenila za obyčajný concealer (Maybelline Affinitone), ktorý si dávam pod oči a na pár miest, kde to potrebujem a rozotriem do stratena. Žiadny púder, ten až počas dňa, keď je to potrebné (používam MAC Studio Fix). Ja totižto neznášam ten ťažký pocit foundation-u na pleti. Viem, že som to tu spomínala asi tisíckrát, ale je to tak.
Ak mám svoju full rutinu - ktorú robím asi raz týždenne, vtedy začínam s produktom Clean Deeper od Nivey. Avšak ešte predtým si pleť umyjem teplou vodou.
Čo sa týka vecičky, ide o peelingový čistič, vhodný aj na každodenné používanie, avšak ja by som odporučila používať produkt skôr každý druhý deň - prepokladám, že peeling naozaj nie je vhodný na každodenné používanie. 
Gél si poriadne vmasírujem do pokožky, najmä v strede tváre a potom zmyjem. Hneď na to aplikujem ďalší gélový čistič Wash Off, tiež od Nivey. 

Tento produkt má chladiaci efekt, čo je naozaj strašne príjemné. Pre lepší efekt si gél nechávam na pleti asi 2-3 minútky a až po tom zmyjem. Neodporúčam si to nechať dlhšie, keďže potom to už má mierne páliaci efekt. Na začiatku som si myslela, že mi len produkt nesadol - tiež som čakala, že sa vyhádžem a že sa mi objaví na tváričke pár kamarátov, ale nič takého sa nestalo (našťastie, ehh). 

Po týchto dvoch produktoch zvykávam počkať aspoň 10-15 minút a na záver si aplikujem starú dobrú Neutrogenu, ktorú si však hneď aj zmyjem (tentoraz si ju nenechávam na pleti).
Micelárku si dávam podľa nálady - niekedy áno, niekedy nie. Záleží to od toho, ako moc som trýznila pleť, haha! 

Čo sa týka krémikov, priznávam sa, že veľmi krémiková nie som. Jediný takýto produkt, ktorý používam, je obyčajná Baby Nivea. Žiadne experimenty. 
Tento krém mi sadol najviac. Keď sa zobudím na druhý deň, pleť mám hebkú ako bábo. ☺

Pred tým, ako si aplikujem "makeup" (teda skôr concealer, resp. ostatné produkty), pomocou tampónika a micelárky odstránim stopy krémiku a nečistoty. A potom hor sa na nejaký casual look!

Osobne si myslím, že sa isto vrátim k týmto vecičkám po tom, ako ich miniem. Najmä k Neutrogene, keďže tento cleanser naozaj zbožňujem! Tiež nedám dopustiť ani na peelingový čistič. Podobný má aj Garnier, avšak tento je lepší. 

Ak máte nejaké osobné vychytávky, nechajte mi ich dole v komentároch, rada si ich čeknem!

Ja si dám odchod na teraz. Vidíme sa čoskoro.

Stay beautiful.

Veronika

4 comments:

  1. tvoj blog teraz vyzera strasne dobre :D

    ReplyDelete
  2. Su tieto veci vhodne aj pre mastnu plet?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určite áno, sama mám bohužial takú! :D

      Delete