March 19, 2014

High School Chit-Chat

Hello everybodyyyy!
Oh well, how to start today's post? 
So... many people have been asking me to give them an advice. Most of the questions were about high school, blogging and so on. Today I'll stick to the high school part.

Many of you are about to become freshmen and you are quite scared, because you don't know what to expect.
Starting a high school is definitely something you have never experienced, it is always something new. There are plenty of things that are different from your old school. You will experience many changes, but no worries, you'll get used to it. 
You'll be able to get to know new people and new teachers. These people will be a lot different than your old friends from your old school. When it comes to teachers, they will have a lot more expectations. Feel free to communicate with them on your first day, it will help them to remember you a lot more easily. Make sure to leave a good first impression. 


Your high school years should be the greatest time in your life (so far). You'll be facing some big changes, but they are nothing you can't handle! It might seem hard at first, but don't try to run away from it. Face it!

In case you are feeling pressure to do something you feel is wrong, make sure to talk to someone! A friend, parent or even your favorite teacher - not talking to someone is not good at all!

When it comes to bullying, do the same thing. Try not to look as an easy target. Be confident, don't let anyone to bring you down. These cases are quite challenging, but everything will be fixed eventually, trust me.

It is normal if you feel alone during your first days. That's why you should be communicative. It might happen, that a lot of your future classmates will already know each other... this is quite nerve wracking. When it comes to introducing yourself, try to be brave and funny. Don't get scared, it's not worth it at all. 
If there are some class activities, make sure to join! The sooner you make some new friends, the better. You won't feel alone anymore.

This next thing might sound quite stupid, but take lots of pictures during the high school! Funny high school moments should be captured.
I was always angry when one of my school mates used to take pictures of everything and everyone. But when we had our Prom and there was this short movie full of random pics, it was so emotional to look back! I almost cried. 
We were kids when we started high school and now, we're almost 19, some of us almost 20 and we're heading to universities. 


Everything feels like it happened yesterday. But it's been 4 years!

My first finals are over, I cannot believe it. We made it together. Although we didn't like ourselves during our first year, everything is different today.

After our Prom we realised that this is our last year together, we try to help each other as much as we can, we grew up, we make our own decisions and overall - we're just enjoying our remaining days of high school...


Last but not least - a selfie from this morning, I was super excited for the finals to be overrrr!


Oh and yes, and got some roses today, as a little "goodbye finals" gift. 


<3
Ronnie.




-
-
-


Ahojteeee!
Hm, ako začať tento post?
Takže... veľa ľudí si odo mňa pýta radu, ohľadom strednej, blogu, a tak ďalej... Dnes sa budem držať len tej časi so strednou.

Veľa z vás sa za chvíľu stane stredoškolákmi a určite ste trocha vystrašení, keďže neviete čo máte čakať. Začiatok strednej je určite niečo, čo ste ešte nikdy nezakúsili, je to vždy niečo nové. Je tu milión vecí, ktoré sú odišné od vašej starej školy. Zažijete obrovské zmeny, no žiaden strach, na to si zvyknete.
Spoznáte veľa nových ľudí a nových učiteľov. Títo ľudia budú iní ako ľudia vo vašej bývalej škole. Ak to príde na učiteľov, tí budú od vás očakávať čím ďalej tým viac. Určite s nimi pokojne komunikujte už počas prvého dňa, pomôže im to si vás ľahšie zapamätať a možno si vás aj ľahšie obľúbia. Zanechajte dobrý prvý dojem.

Vaše roky na strednej by mali byť tie najkrajšie roky, aké ste vôbec zažili. Budete čeliť mnoho veciam, ale nie sú toveci, s ktorými by ste si nevedeli poradiť. Najprv to bude ťažké, ale neutekajte od nich, čelte im.
Ak by vás náhodou niekto tlačil k niečomu, z čoho máte zlý pocit, hovorte o tom a zdôverte sa niekomu. Kamarátke, učiteľovi, hočikomu - nehovorenie o problémoch nie je dobré.

Keď sa bavíme o šikanovaní, urobte to isté - hovorte o tom s niekým. Snažte sa nevyzerať ako ľahký terč, buďte sebaistý, nenechajte aby vás niekto dal dole. Ide o celkom vyzývavé veci, ale všetko sa nakoniec napraví, verte mi.

Je normálne, že sa cítite samé počas vašich prvých stredoškolských dní. Práve pre toto by ste mali byť komunikatívne. Môže sa stať (a deje sa to veľmi často) že veľa z vašich budúcich spolužiakov sa bude poznať... čo je o nervy, najmä keď vy nikoho nepoznáte. Ak sa budete musieť predstaviť pred triedou, buďťe odvážni a vtipní. Nebojte sa, nestojí to za to.

Ak budete mať možnosť sa zapojiť do nejakých aktivít, urobte to. Čím skôr sa s niekým zoznámite, tým lepšie. Už sa nebudete cítiť, že ste sami.

Táto ďalšia vec bude znieť možno vtipne, ale foťte - čím viac fotiek, tým lepšie. Vtipné momentky by mali byť zachytené.
Vždy som neznášala keď jedna z mojich spolužiačok fotila všetko a všetkých, no keď bol čas Stužkovej a premietal sa jeden krátky film s našimi momentkami čo zachytila, pochopila som že tie fotky stáli za to. Bolo to fakt emotívne, skoro som sa rozplakala. 

Boli sme doslova deti keď sme začali strednú - nesmelí a nevedeli sme čo od života cheme... Teraz máme skoro 19, niektorí skoro 20 a mierime na vysoké a sme pripravení začať skutočný život.

Všetko sa zdá ako keby sa to stalo len včera, no už sú to 4 roky. 

Prvá časť maturít je preč, dokázali sme to spolu! 

Aj keď sme sa počas prvého roka nemali radi, dnes je všetko iné. Po našej Stužkovej sme zistili, že toto je náš posledný spoločný rok. Snažíme sa pomáhať si ako najviac sa dá, vyrástli sme a teraz je čas na vlastné rozhodnutia, no najmä - snažíme sa užívať si naše ostávajúce dni strednej...

V neposlednom rade pripájam selfie z dnešného rána, bola som vééélmi rada že sa maturity končia dnes!

Oh a áno, dneska som dostala ružičky, ako menší darček k maturitám... Aj keď nemám ani ponatia ako dopadli, niekto mi veľmi verí, že dobre ;)


<3
Ronnie

2 comments:

  1. tymto clankom si sa u mna prekonala a strasne si mi pomohla.pokracuj v tom co robis :)
    a si krasna!!

    ReplyDelete
  2. Toto poteší, ďakujem pekne, naozaj:)

    ReplyDelete