May 18, 2014

| Blogging - Make it wort it ... |

Hello angels!
I'm finally here after a looong week - answering the most frequently asked question, I guess, which is - how to make your blog worth it!


Please note, that I'm not an expert when it comes to blogging. I just write about the things I like or (like now) I'm trying my best to help you.

The whole blogging thing isn't as easy as it seems. Fashion/beauty/lifestyle blogs are super popular nowadays. Many girls decide to create a blog and they also want many viewers at once. This is not how it works.
Of course, you can make people to visit your blog throught self-promotion. That is totally okay. But isn't it nicer when people find your blog all by themselves and decide to follow you because they actually like your blog? 

When it comes to blogs in general, the competition is endless. But keep calm, because many of these blogs actually suck. Mostly because of the pointless articles or low quality photos...

This leaves you an opportunity to create something amazing and special! The most important thing is being different! People like different! 
Also, make sure to come up with a good blog name. This is also a way how to get people to visit your blog. 
Once your blog is all set up, publish your first article. It doesn't have to be a "Hi, I'm Katie - 23 y.o. girl, and this blog will be about ..." kind of post. People will eventually find out more things about you. 
Don't just publish a lame crappie material that you type out in ten minutes because you need to do something else. If you're busy, don't publish anything - take your time with this!
To be honest, sometimes it takes me even two days to finish a blog post! Usually it's a few hours. 
Make your brain work pretty damn hard.

And again - being different is like being alive - sounds kinda dramatic, but it's true. If your blog is the same as all the other blogs,  you'll get lost in all that noise and stay unnoticed. And you don't want that. 
Having a blog is like having your own clothing line or brand - you want your line to stand out! 

You might think that people hate long blog posts. Well, you're wrong - they love reading them! Especially when they are straight to the point! 

The best content is something that can change people's opinion/life. Again - sounds super dramatic, I know, but let's think about it (although this will be kinda crazy, haha) - after reading this blog post you might think about how your blog isn't really eye-catching or different from all the other blogs, so you decide to make it a little bit more interesting. 
I personally love reading those kinds of blog posts that have something new to tell (especially when we're talking about the posts that can help me, or other people).



Also - get professional! Save up some money and get good camera for your photos! It doesn't have to be a DSLR camera! Even these small, handy cameras can take high quality photos! Try to edit your photos, as well. Take will look much better.
These things can make a huge difference to how you are perceived.

Tell people about your blog - be proud of it! Blog is something that is created by you! You have no reason to be ashamed! 

If you would like to create a fashion blog, that means you're into fashion (or at least you should be). I don't know how about you, but if I accidentally visit a fashion blog and I can see that the creator doesn't know that much about fashion in general, I'll stop being interested. 
Of course you don't need to know the exact date when Karl Lagerfeld was born... but on the other hand, it's nice if you know that he's the head designer and the creative director of Chanel and Fendi. 

And last but not least - be yourself. Don't be a copy of someone. 

Well, these would be the things that I think are important and people tend to forget about them.

I hope this post inspired you, enjoy your weekend. 


Ronnie





-
-
-
-

Ahojte, anjelikovia.
Po týždni som zase späť a pokúsim sa odpovedať na najčastešiu otázku, ktorú dostávam - ako na blog, ktorý stojí za to.

V prvom rade vás upozorňujem, že nie som v tomto expert. Píšem o veciach, ktoré milujem a snažím sa pomôcť, ak viem. 

Celé blogovanie vo všeobecnosti nie je také ľahké ako sa zdá. Módne/beauty alebo lifestyle blogy sú v dnešnej dobe naozaj populárne, mám pocit, že blog má pomaly každý druhý človek. Samozrejme, veľa ľudí si myslí, že s blogom hneď prichádza aj veľa návšteníkov a pravidelných čitateľov. Toto však takto ale nefunguje.

Ľudí môžete prilákať na svoj blog cez self-promotion, čo je naozaj v poriadku, nič na tom nie je. Oveľa lepší pocit je však ten, keď ľudia nájdu váš blog sami od seba a začnú ho sledovať preto, lebo im príde zaujímavý. 

Keď to príde na blogy, je ich kopa. Keď sa nad tým ale zamyslíme, veľa z nich je nanič. Som si vedomá toho, že ťažká práca sa cení, ale podľa mňa sa dá všimnúť, ak si človek na blogu dáva záležať alebo nie, viď. nekvalitné fotky alebo bezvýznamné texty...

Práve toto vám dáva možnosť vytvoriť niečo úžasné a špeciálne. Najdôležitejšia vec je byť odlišná! Ľudia majú radi odlišnosť (až by ste sa čudovali).
Tiež si vymyslite nejaké veľmi dobré meno. Toto je tiž spôsob, ako prilákať ľudí na blog (ak mňa osobne zaujme názov blogu, klik máte istý). 

Ak je blog hotový, je čas na príspevok... Nemusí to byť v žiadnom prípade článok typu "Ahojte, som Jožko Mrkvička a mám 20 rokov a tento blog bude o..." - toto je len blablabla. Ľudia o vás po čase zistia veci, ktoré im dovolíte, aby o vás zistili (na mojom blogu si ľudia hneď môžu prečítať veci, ktoré by ich mohli zaujímať, hore v pravom rohu). Nepublikujte oničom materiál, ktorý ani nezaujme (v prípade fashion blogu ako prvý príspevok by bodol nejaký brutálne dobrý outfit, ktorý ľudom ukáže, aký máte štýl) a ktorý máte hotový za 10 minút len preto, lebo musíte robiť niečo iné. Ak ste zaneprázdnení, radšej nepublikujte nič, čas sa nájde aj potom. Mne niekedy trvá aj dva dni, kým niečo zmyselné napíšem, no zvyčajne mi článok trvá minimálne 4 hodiny (aj s úpravami fotiek, samotné fotenie neberiem). Mozog musí pracovať ostošesť!

Opäť - byť odlišná je ako byť nažive, znie to dramaticky, ale je to pravda (koho baví pozerať sa na niečo také, čo ste už videli minimálne stokrát?). Ak je vás blog taký istý ako tisíc ďalších, v tom ruchu sa stratíte a ostanete nepovšimnutí. Čo nikto nechce.
Predstavte si to tak, že mať blog je ako mať vlastnú kolekciu oblečenia - a vy chcete, aby vaša kolekcia bola niečím, čo ešte nikto nevidel.

Tiež nechápem, prečo si myslíte že ľudia nemajú radi dlhé posty. Mýlite sa, milujú ich, najmä ja a najmä vtedy, keď text má pointu! Myslím si, že sa hneď dá všimnúť ak je celý text písaný nasilu... 

Najlepší obsah je ten, ktorý ľudom zmení názor alebo život (jaj, tá dramatickosť, ale no...). Ale premýšľajme o tom - možno, ak tento post dočítate tak začnete premýšľať o svojom blogu a zistíte, že nie je až taký odlišný od iných tak sa rozhodnete, že ho spravíte zaujímavejším. 
Milujem čítať články, ktoré mi povedia niečo nové alebo sú nápomocné.

Taktiež sa zdokonalujte a snažte sa byť profesionálny! Ušetrite si peniaze a kúpte si nejaký kvalitnejší fotoaparát. Tým nemyslím zrkadlovku (na trhu je milión malých ale zato veľmi kvalitných aparátov). Skúste si fotky poeditovať, budú vyzerať oveľa lepšie. 
Tieto zanedbateľné veci urobia veľmi veľký rozdiel v tom, ako budete vnímaní ľudmi!!!

Povedzte ľudom o svojom blogu (v mojom okolí vie o tejto záležitosti veľmi veľa ľudí) - buďte na svoj blog pyšní! Je to niečo, čo ste vytvorili vy, nemáte ani najmenší dôvod sa hambiť za niečo také.

Ak sa rozhodnete viesť si blog v anglickom jazyku, robte to len vtedy ak ste presvedčení, že ten jazyk a jeho "slangy" naozaj ovládate. Predsalen blog vyzerá oveľa lepšie, ak tam nepoužívate školskú angličtinu, ktorá je mimochodom úplne mimo...(ale o tom neskôr, keďže čo sa tohto týka, tiež dostávam veľa otázok, čiže ak by vás takýto post zaujímal, rada ho spravím).

Prosím vás - ak ľudia prejavia negatívny prístup  vášmu článku, nezhadzujte ich za to. Ja viem, že najlepšia obrana je útok, ale nie v tomto prípade. Každý ma iný vkus, nie každému sa bude páčiť to, čo napíšete alebo čo si oblečiete. S tým nič nespravíte. Čo sa týka hejtovania, to je už niečo iné a malo by sa to určite riešiť. 

Ak by ste si chceli vytvoriť fashion blog, to by malo znamenať že vás móda zaujíma. Neviem, ako ste na tom vy, ale ak náhodou navštívim nejaký fashion blog a vidím, že creator toho blogu o móde vo všeobecnosti veľa nevie, tak prestávam prejavovať záujem. Pozor, samozrejme, nemusíte vedieť presný dátum, kedy sa narodil Karl Lagerfeld... ale je pekné, keď viete, že je hlavným dizajnérom/návrhárom a riaditeľom módnych domov Chanel a Fendi. 

A, snád asi to najdôležitejšie - buďte sami sebou a nebuďte kópiami iných.


Toto by boli veci, ktoré sú podľa mňa dôležité a na ktoré ľudia dosť zabúdajú.

Dúfam, že vám tento post pomohol, resp. inšpiroval. Užite si víkend.


Ronnie

4 comments:

  1. velmi chytry a mudry clanok.tvoje kecacie posty maju vzdy co povedat :-) si super!

    ReplyDelete
  2. Tento post by si malo prečítať veľa "blogeriek". Súhlasím s prvým komentárom:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Som rada, že sa ti článok páčil, ďakujem. :)

      Delete